SÁRGA LEVES





 HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

1 doboz konzerv csicseriborsó vagy 300 g főtt
250 g édesburgonya vagy sárga húsú burgonya
1 nagyobb sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál currypor
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors
víz

a levesbetéthez:

3 evőkanál liszt
1 kávéskanál currypor
víz


 ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk.


2. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáöntjük a krumplit és a sárgarépát, majd együtt pároljuk 4-5 percig.


3. Beletesszük a fokhagymát, a curryport, a sót és a borsot, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel.
Fedő alatt 15 percig pároljuk.


4. Elkészítjük a levesbetétet.

A lisztet, a curryport és a sót összekeverjük annyi vízzel, hogy a tészta összeálljon. Ragacsos is lehet, akkor kanállal (egyébként kézzel) szaggassuk a levesbe.


5. A csipetkét és a csicseriborsót (ha konzerv, leszűrve,leöblítve) is hozzáadjuk a leveshez.
Készre főzzük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések