FRANCIA FOKHAGYMÁS SÜLT HAL
Az étel a "691 recept - jó étvággyal, egészségesen" című könyvben található.
Annyit változtattam rajta, hogy nem egész halat, hanem halfilét használtam. A kétféle hagymát nem nyersen tettem bele, hanem kevés olajon megfuttattam. A tejfölt és a sajtot pedig csak azután tettem bele, hogy előtte a többi hozzávalóval 15 percet sütöttem a halat.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
400 g halfilé
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 evőkanál tejföl
100 g reszelt sajt
só, őrölt bors
olaj a sütőedény kikenéséhez és a hagymák megdinszteléséhez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kiolajozott sütőedénybe belesorakoztatjuk a halfiléket. Fűszerezzük.
2. A vöröshagymát enyhén megdinszteljük kevés olajban, majd hozzáadjuk a fokhagymát és azzal is pirítjuk kicsit.
Ráöntjük a halfilékre.
3. A paradicsomokat megmossuk, felkarikázzuk, majd befedjük vele a hagymás halat.
Előmelegített sütőben 200 fokon - légkeveréssel - nem lefedve kb. 15 percig sütjük, míg a paradicsomkarikák enyhén megsülnek.
Kivesszük a sütőből, megkenjük a paradicsomkarikákat tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Visszatoljuk a sütőbe és még 10 percig sütjük.
Főtt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése