MUSTÁROS ZÖLDBABFŐZELÉK SÜLT KOLBÁSSZAL
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
400 g sárga zöldbab
1 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék
só
1 evőkanál német mustár
2 evőkanál liszt
fehér grillkolbász
1 evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldbabot megmossuk (feldaraboljuk), hozzáadjuk a sót és a borsos-mustáros fűszerkeveréket, felöntjük vízzel (attól függően milyen híg főzeléket szeretnénk) és puhára pároljuk.
2. A habaráshoz a mustárt, a lisztet és keveset a bab főzőlevéből csomómentesre keverünk, majd visszaöntjük a fazékba és elkeverjük. kb. 2 percig rotyogtatjuk és kész.
(Én fűszeres német mustárt vettem, azért vannak benne ilyen darabkák, de amúgy a bajor édes vagy a magos fajta is jó.)
3. A kolbászt kevés olajon kisütjük, majd a főzelékkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése