MUSTÁROS ZÖLDBABFŐZELÉK SÜLT KOLBÁSSZAL





HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

400 g sárga zöldbab
1 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék
1 evőkanál német mustár
2 evőkanál liszt

fehér grillkolbász
1 evőkanál olaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldbabot megmossuk (feldaraboljuk), hozzáadjuk a sót és a borsos-mustáros fűszerkeveréket, felöntjük vízzel (attól függően milyen híg főzeléket szeretnénk) és puhára pároljuk.


2. A habaráshoz a mustárt, a lisztet és keveset a bab főzőlevéből csomómentesre keverünk, majd visszaöntjük a fazékba és elkeverjük. kb. 2 percig rotyogtatjuk és kész.

(Én fűszeres német mustárt vettem, azért vannak benne ilyen darabkák, de amúgy a bajor édes vagy a magos fajta is jó.)



3. A kolbászt kevés olajon kisütjük, majd a főzelékkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések