FLAMINGÓ KÓKUSZTEKERCS



HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

200 g kókuszreszelék
3 evőkanál tej
1 evőkanál méz
2-3 evőkanál a krémből

a krémhez:

1 tasak  (=40 g ) tejszínízű pudingpor
400 ml tej

200 ml cukrászhab

80 g Gréta epres tortabevonó

a dekorhoz:

20 g kókuszreszelék
20 g Gréta epres tortabevonó (elhagyható)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tejet és a pudingport simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett, közepes hőfokon, besűrítjük.
 Megvárjuk, míg teljesen kihűl.


2. A pudingos alapot elkeverjük a felvert cukrászhabbal.


3. A kókuszreszeléket összekverjük a mézzel és a tejjel, majd az előbbi krémből annyit keverjünk hozzá, hogy összeálljon.

4. A megmaradt krémhez hozzákeverjük az olvasztott epres tortabevonót.

(Vízgőz fölött megolvaszjtuk minden egyéb adalékanyag hozzáadása nélkül!)


5. A kókuszos tésztát sütőpapírral fedett, kókuszreszelékkel megszórt felületen kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.

(Ha ragadna a nyújtófára, szórjuk meg a felületét további kókuszreszelékkel!)


6. Megkenjük a krém felével.

7. A sütőpapír segítségével feltekerjük. 

(Ne ijedjünk meg, ha kicsit bereped, a maradék krém majd eltakarja!)


8. Rákenjük a további krémet, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.


3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések