FLAMINGÓ KÓKUSZTEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
200 g kókuszreszelék
3 evőkanál tej
1 evőkanál méz
2-3 evőkanál a krémből
a krémhez:
1 tasak (=40 g ) tejszínízű pudingpor
400 ml tej
200 ml cukrászhab
80 g Gréta epres tortabevonó
a dekorhoz:
20 g kókuszreszelék
20 g Gréta epres tortabevonó (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejet és a pudingport simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett, közepes hőfokon, besűrítjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
2. A pudingos alapot elkeverjük a felvert cukrászhabbal.
3. A kókuszreszeléket összekverjük a mézzel és a tejjel, majd az előbbi krémből annyit keverjünk hozzá, hogy összeálljon.
4. A megmaradt krémhez hozzákeverjük az olvasztott epres tortabevonót.
(Vízgőz fölött megolvaszjtuk minden egyéb adalékanyag hozzáadása nélkül!)
5. A kókuszos tésztát sütőpapírral fedett, kókuszreszelékkel megszórt felületen kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.
(Ha ragadna a nyújtófára, szórjuk meg a felületét további kókuszreszelékkel!)
6. Megkenjük a krém felével.
7. A sütőpapír segítségével feltekerjük.
(Ne ijedjünk meg, ha kicsit bereped, a maradék krém majd eltakarja!)
8. Rákenjük a további krémet, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése