KÍNAI KELFŐZELÉK TOFUFALATOKKAL



HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

a főzelékhez:

1 db kínai kel
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál olaj
1 evőkanál rizsliszt

a feltéthez: (10 rudacska)

1 doboz (=300 g ) füstölt tofu  
1 db tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa

kb. 2 dl olaj a sütéshez

az öntethez: (elhagyható)

1 evőkanál méz
1/2 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál ketchup

a dekorhoz: (elhagyható)

szezámmag



ELKÉSZÍTÉS:

1. A főzelék elkészítése.

 A kelt megmossuk felcsíkozzuk.

Kevés olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a káposztát és a szójaszószt, majd fedő alatt saját levében 6-8 percig pároljuk.

Elkészítjük a rántást.

Kevés olajat hevítünk, majd beleszórjuk a lisztet,elkeverjük és kevés vízzel besűrítjük.
Hozzáöntjük a zöldséghez, elkeverjük és kész is.


2. A feltét elkészítése.

A tofut vastagabb rudakra vágjuk, majd belemártjuk zsemlemorzsába, tojásba és ismét zsemlemorzsába.
(Klasszikus módon is lehet: liszt-tojás-zsemlemorzsa)

Forró olajban kisütjük.

 
3. Az öntet elkészítése.

A hozzávalókat összekeverjük.

Tálaláskor alulra tesszük a főzeléket, ráhelyezünk 2-3 db rudacskát, majd meglocsoljuk az öntettel, végül megszórjuk szezámmaggal.

Jó étvágyat!

(A férjem nem szerteti a kelkáposztát, így neki rizibizivel készítettem.)







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések