KÍNAI KELFŐZELÉK TOFUFALATOKKAL
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
a főzelékhez:
1 db kínai kel
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál olaj
1 evőkanál rizsliszt
a feltéthez: (10 rudacska)
1 doboz (=300 g ) füstölt tofu
1 db tojás
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
kb. 2 dl olaj a sütéshez
az öntethez: (elhagyható)
1 evőkanál méz
1/2 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál ketchup
a dekorhoz: (elhagyható)
szezámmag
ELKÉSZÍTÉS:
1. A főzelék elkészítése.
A kelt megmossuk felcsíkozzuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a káposztát és a szójaszószt, majd fedő alatt saját levében 6-8 percig pároljuk.
Elkészítjük a rántást.
Kevés olajat hevítünk, majd beleszórjuk a lisztet,elkeverjük és kevés vízzel besűrítjük.
Hozzáöntjük a zöldséghez, elkeverjük és kész is.
2. A feltét elkészítése.
A tofut vastagabb rudakra vágjuk, majd belemártjuk zsemlemorzsába, tojásba és ismét zsemlemorzsába.
(Klasszikus módon is lehet: liszt-tojás-zsemlemorzsa)
Forró olajban kisütjük.
3. Az öntet elkészítése.
A hozzávalókat összekeverjük.
Tálaláskor alulra tesszük a főzeléket, ráhelyezünk 2-3 db rudacskát, majd meglocsoljuk az öntettel, végül megszórjuk szezámmaggal.
Jó étvágyat!
(A férjem nem szerteti a kelkáposztát, így neki rizibizivel készítettem.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése