CUKKINIFŐZELÉK
...Monte Cristo rudacskákkal.
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
a főzelékhez:
500 g cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt paprika
1 teáskanál őrölt paprika
kevés víz
só
a feltéthez:
4 szelet toast kenyér
6 szelet sonka
4 szelet sajt
2 evőkanál majonéz
2 db tojás
2 evőkanál tej
kb. 2 dl olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A cukkinit megpucoljuk, megmossuk, nagy lyukon lereszeljük.
A zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzátesszük a cukkinit, sózzuk, majd saját levében 5-6 percig pároljuk.
Kevés olajat hevítünk, elkeverjük benne a lisztet. Ha a cukkinin még maradt lé, azt öntjük hozzá, egyébként egy kevés vizet.
A rántást a cukkinihez öntjük és 1 percig együtt forraljuk.
2. A feltét elkészítése.
2 szelet kenyér mindkét oldalát megkenjük majonézzel.
Mindkettőre ráhelyezünk 1-1 szelet sajtot, majd az egyikre 3 szelet sonkát.
A kettőt egymásra borítjuk és 3 rúdra vágjuk.
Alaposan megmártjuk a tejjel elkevert, enyhén sózott tojásban, majd forró olajban mindkét oldalát kistüjtük.
Tálaláskor kimerjük a főzeléket és a tetejére helyezünk 2-3 kenyérrudat.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése