CUKKINIFŐZELÉK



...Monte Cristo rudacskákkal.



HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

a főzelékhez:

500 g cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt paprika
kevés víz

a feltéthez:

4 szelet toast kenyér 
6 szelet sonka
4 szelet sajt
2 evőkanál majonéz
2 db tojás
2 evőkanál tej

kb. 2 dl olaj a sütéshez


ELKÉSZÍTÉS:

1. A cukkinit megpucoljuk, megmossuk, nagy lyukon lereszeljük.


A zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzátesszük a cukkinit, sózzuk, majd saját levében 5-6 percig pároljuk.

Kevés olajat hevítünk, elkeverjük benne a lisztet. Ha a cukkinin még maradt lé, azt öntjük hozzá, egyébként egy kevés vizet.

A rántást a cukkinihez öntjük és 1 percig együtt forraljuk.

2. A feltét elkészítése.

2 szelet kenyér mindkét oldalát megkenjük majonézzel.

Mindkettőre ráhelyezünk 1-1 szelet sajtot, majd az egyikre 3 szelet sonkát.
A kettőt egymásra borítjuk és 3 rúdra vágjuk.


Alaposan megmártjuk a tejjel elkevert, enyhén sózott tojásban, majd forró olajban mindkét oldalát kistüjtük.


Tálaláskor kimerjük a főzeléket és a tetejére helyezünk 2-3 kenyérrudat.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések