CSOKIS-KÓKUSZOS KEKSZTEKERCS





HOZZÁVALÓK  1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

200 g kakaós keksz
2 evőkanál tej
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál a krémből


10 g kakaós keksz a nyújtáshoz

a krémhez:

400 ml kókusztej
50 g étcsokoládé
50 g kókuszreszelék
1 tasak  (=40 g) csokoládés pudingpor
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint

200 ml habtejszín
1 tasak habfixáló

a szóráshoz 10 g kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS:

1. A pudingport, a cukrokat és a tejet simára keverjük.
Hozzátesszük a kókuszreszeléket és a csokit, majd állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.


2. A tésztát csak akkor készítjük el, ha már a krém kihűlt, különben kiszárad és törik.

A hozzávalókat összegyúrjuk és kekszmorzsával szórt deszkán kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra.



3. A tejszínhabot a fixálóval felverjük.

Óvatosan összedolgozzuk a kihűlt krémmel.


4. Megkenjük a kekszlapot.


5. Feltekerjük.


6. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és megszórjuk kókusszal.



7. 5-6 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések