CSOKIS-KÓKUSZOS KEKSZTEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
200 g kakaós keksz
2 evőkanál tej
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál a krémből
10 g kakaós keksz a nyújtáshoz
a krémhez:
400 ml kókusztej
50 g étcsokoládé
50 g kókuszreszelék
1 tasak (=40 g) csokoládés pudingpor
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
200 ml habtejszín
1 tasak habfixáló
a szóráshoz 10 g kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
1. A pudingport, a cukrokat és a tejet simára keverjük.
Hozzátesszük a kókuszreszeléket és a csokit, majd állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
2. A tésztát csak akkor készítjük el, ha már a krém kihűlt, különben kiszárad és törik.
A hozzávalókat összegyúrjuk és kekszmorzsával szórt deszkán kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra.
3. A tejszínhabot a fixálóval felverjük.
Óvatosan összedolgozzuk a kihűlt krémmel.
4. Megkenjük a kekszlapot.
5. Feltekerjük.
6. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és megszórjuk kókusszal.
7. 5-6 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése