BOUNTY- CSIGA
HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzaliszt
1 db tojás
2 evőkanál olvasztott zsiradék
1 teáskanál fahéj
1,5 evőkanál kakaópor
18 g friss élesztő
100 ml tej
3 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
a töltelékhez:
200 g kókuszreszelék
50 g puha vaj
2-3 evőkanál tejföl
ízlés szerint porcukor
a kenéshez:
tej vagy tojás
a dekorhoz: (elhagyható)
olvasztott étcsoki
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a kakaóport, a 2 evőkanál porcukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot és a csipet sót összekverjük.
Beleütjük a tojást, hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot és a langyos, cukros (1 ek.porcukor) tejben felfuttatott élesztőt.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd kb. 45 percig meleg helyen kelesztjük.
2. Elkészítjük a tölteléket.
A hozzávalókat krémes állagúra keverjük.
3.A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, majd egynletesen rákenjük a krémet és feltekerjük.
4. A tekercset feldaraboljuk 1-1,5 cm vastagra.
A csigákat sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük és a meleg gáztűzhely tetején még 15 percig kelesztjük.
Lekenjük, majd 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
5. A megsült csigákat olvasztott csokival dekorálhatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése