TONHALAS BUKTA
Alapvetően ez a tészta több, mint 6 -hoz elég. Kb. 10-hez,
de mivel a formának csak 6 egysége van, nem készítettem második kört, hanem
inkább kipróbáltam ezt az ételt másik formával is.
Az sem lett rossz, bár tény, hogy az első variációba több töltelék fér.
Az sem lett rossz, bár tény, hogy az első variációba több töltelék fér.
HOZZÁVALÓK
6 DB BUKTÁHOZ ÉS 10 DB KOCKÁHOZ:
a
tésztához:
500 g
búzaliszt (nálam finom és teljes kiőrlésű keveréke)
25 g friss
élesztő
2 evőkanál
zsír
1 evőkanál
halas fűszerkeverék
1
teáskanál cukor
só
langyos
víz
a
töltelékhez:
1 doboz
(min.185 g) tonhal
5 db főtt
tojás
1 db
lilahagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 csomag
olívabogyó
1/2
evőkanál majonéz
1/2
evőkanál tejföl
csipet só,
bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az élesztőt langyos, cukros vízben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a zsírral és fűszerekkel elmorzsolt liszttel.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
1. Az élesztőt langyos, cukros vízben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a zsírral és fűszerekkel elmorzsolt liszttel.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
2. A töltelék hozzávalóit összekockázzuk.
A kétféle hagymát kevés olajon megpirítjuk.
Az egészet jól összekeverjük.
A kétféle hagymát kevés olajon megpirítjuk.
Az egészet jól összekeverjük.
3. A buktaforma egységeit kibéleljük a tésztával.
4. Belekanalazzuk a tölteléket.
5. Tésztalappal lezárjuk a tetejét.
6. Előmelegített, 180 fokos sütőben - légkeveréssel - 25 percig sütjük.
Melegen vagy langyosan fogyasszuk.
Kockaformában mindez így néz ki:
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése