HERINGSALÁTA


Mialatt a saláta hűl, érdemes kelesztenünk némi tésztát, így végeredményben friss, ropogós bucikkal tálalhatjuk. 😉


HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

1 üveg pácolt hering (Ruszli)
4-5 db közepes főtt burgonya (megpucolva, kihűtve)
4-5 db főtt tojás (megpucolva, kihűtve)
2 db levél szárzeller
1 db közepes lilahagyma
3 evőkanál majonéz
1,5 evőkanál tejföl
só, fehérbors
citromlé, petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS:

A hozzávalókat a citromlé és a petrezselyem kivételével felkockázzuk és összekeverjük a majonézzel és a tejföllel, fűszerezzük.

Ha a herinben benne van még a gerincoszlopa, kivesszük. Könnyen megy, megfogjuk a tetejét és egy határozott mozdulattal lefelé húzzuk.

1,5-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.


Tálaláskor pár csepp citromlevet locsolunk rá és megszórjuk friss petrezselyemmel.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések