CROQUE MONSIEUR NÉMET STÍLUSBAN
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
4 szelet toast kenyér (rozs is lehet)
2 db Frankfurti virsli / fehér grillkolbász
2 evőkanál német mustár
a besamelhez:
350-400 ml német sör
2 evőkanál liszt
20 g vaj
só, bors, szerecsendió
a tetejére:
80 g reszelt sajt
vaj a forma kikenéséhez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A virslit / kolbászt felkarikázzuk és kevés olajon pirosra sütjük.
2. A formát kivajazzuk, beletesszük a szeletelt kenyeret.
Mekgenjük mustárral, majd eloszlatjuk rajta a virslikarikákat.
3. Elkészítjük a besamelt, majd beleöntjük a sütőedénybe.
A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, kevés sört. Ha kisimult, akkor hozzáöntjük a maradék sört, fűszerezzük, majd állandó kevergetés mellett besűrítjük.
4. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése