CSOKIKRÉMES KÓKUSZTEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a tésztához:
200 g kókuszreszelék
3 evőkanál tej
1 evőkanál méz
1,5-2 evőkanál a tejszínes pudingból
csipet só
a krémhez:
400 ml tej
1 tasak (=40 g) tejszínes pudingpor
1 tasak vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
2 evőkanál kakaópor
50 g olvasztott étcsokoládé
100 ml cukrászhab
dekorhoz:
2-3 evőkanál kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS:
1. A pudingport, a tejet, a cukrokat összekeverjük és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
2. A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük és addig gyúrjuk, míg összeáll.
3. A maradék tejszínes pudingporhoz hozzákeverjük a kakaóport és az olvasztott étcsokit.
4. Felverjük a cukrászhabot és a krémbe keverjük.
5. Kókuszreszelékkel szórt sütőpapíros felületen kinyújtjuk a tésztát.
Megkenjük a krém kétharmadával.
6. A sütőpapír segítségével feltekerjük, majd rákenjük a maradék krémet és dekoráljuk.
Ne aggódjunk, ha a tészta kicsit berepedezik, a krém majd elfedi.
7. 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése