CSOKIKRÉMES KÓKUSZTEKERCS




HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

200 g kókuszreszelék
3 evőkanál tej
1 evőkanál méz
1,5-2 evőkanál a tejszínes pudingból
csipet só

a krémhez:

400 ml tej
1 tasak (=40 g) tejszínes pudingpor
1 tasak vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
2 evőkanál kakaópor
50 g olvasztott étcsokoládé

100 ml cukrászhab

dekorhoz:

2-3 evőkanál kókuszreszelék


ELKÉSZÍTÉS:

1. A pudingport, a tejet, a cukrokat összekeverjük és állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Megvárjuk, míg teljesen kihűl.


2. A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük és addig gyúrjuk, míg összeáll.


3. A maradék tejszínes pudingporhoz hozzákeverjük a kakaóport és az olvasztott étcsokit.


4. Felverjük a cukrászhabot és a krémbe keverjük.


5. Kókuszreszelékkel szórt sütőpapíros felületen kinyújtjuk a tésztát.

Megkenjük a krém kétharmadával.



6. A sütőpapír segítségével feltekerjük, majd rákenjük a maradék krémet és dekoráljuk.

Ne aggódjunk, ha a tészta kicsit berepedezik, a krém majd elfedi.



7. 3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések